Date
November 28, 2021
Share

Light-filled and minimalistic surfaces form the monochrome backdrop of “Instagrammable” interiors by ​​Hong Kong-based architecture practice Bean Buro.

Architects Lorène Faure and Kenny Kinugasa-Tsui moved to Hong Kong to set up their practice in 2013. With knowledge from their previous experiences living around the globe, the pair founded the award-winning studio Bean Buro. 

Their team is composed of architects and interior designers with multiple nationalities and backgrounds. At Bean Buro, the design philosophy is based on the emotional and spatial experience between user and creator. Their poetic interpretation of these results in new and original ideas for projects like “Home Influencer”, a residential project inspired by “Instagrammable” aesthetics.

Home Influencer -
Bean Buro uses an openable folding partition to extend the play area of the children’s room into the corridor, effectively eradicating dead space – ©Bean Buro

“We designed an elegant residence for a dynamic family with young children in Hong Kong,” explains the studio. “We desired to create a minimal home that reflects the parents’ fashion blogging, trendy and healthy lifestyles.”

The material palette is natural and simple, with minimalistic surfaces and subtle textures forming the “whiteish” backdrop of each room. Inspired by the Japanese Genkan (a traditional Japanese entryway for a house), the idea was to create a timber-lined foyer as a moment to slow down, take off your shoes on a stone floor, before entering the apartment on a softer timber floor. The foyer’s timber slats create a visually porous effect, which results in a layered effect of the apartment’s main dining and living space. 

The dining room set is curated with a pendant light, a timber table, and a built-in seat on one side, especially appropriate for children who can sit and play together. A pair of full height storage on either side of the corridor creates an architectural feature in the apartment’s centre to accommodate a growing family.

Meanwhile, the corridor is designed with a dropped plasterboard ceiling with a curved corner. The bespoke bedroom doors also resonate with the ceiling’s curve with a curved corner on the door. Finally, the children’s room has been designed as an ’empty canvas’ for flexible furniture. It has an openable folding partition to extend the play area into the corridor, effectively eradicating the apartment’s dead space.

Read more about the studio’s humanistic design approach for workspaces in the interview of Bean Buro with DesignWanted.