Date
July 24, 2020
Share

At Comba di Vertosan, in the Aosta Valley, Bivacco Bredy will be accommodating up to 12 people per night in a refuge suspended on top of the mountain.

A workshop was conducted for the design of a bivouac/refuge at Comba di Vertosan, in the Aosta Valley. Located at 2800 m above sea level, in a breathtaking landscape context, the intervention site represented not only an exciting technical challenge but also the opportunity to intervene on one of the most fascinating and evocative architectural design context that a designer can face.

Bivacco Bredy - Inside
Bivacco Bredy will accomodate a maximum of 12 people at once

Thoughtful, adventurous, and restless; these were few of the words chosen by people close to Claudio Bredy when they were asked to describe him. Involvement in the commons and exploring new places, both the city and nature were dear to him, an interesting contrast. This contrast is attempted to be represented in this bivouac, as a memory of his life.

Landscape as an experience: serenity, reflection and admiration, part of a combination of sensations as the impact of the landscape on man. We can recognize three predominant landscapes on the site, whose presence frames an area that we believe is one of the potentials for the location of the bivouac.

Bivacco Bredy

Part of the requirements was to have between 9 and 12 beds, so the designers studied different examples seen in the readings, to recognize what is the optimal number of square meters, and from this, improve the experience of inhabiting it.

The proposal seeks to maximize the user experience, by reinterpreting classic strategies, in a contemporary way, taking into account the geography, its construction, and Claudio’s memory, which is intended to be represented through the use and experience of bivouac.

If you have always dreamt about sleeping under the stars in an ideal landscape, you will love Here are the keys to your room, enjoy your stay at Nature’s five-star hotel

Bivacco Bredy - rooms details
The goal was to maximize the user experience by reinterpreting classic strategic in a more contemporary way